Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden

Met een stedentrip naar Hamburg ben je er lekker even helemaal tussenuit. Of je de stad nu bezoekt om te shoppen, tot rust te komen, of juist om zo veel mogelijk cultuur te zien en bezienswaardigheden te bekijken, je zult je altijd prima vermaken in deze levendige stad.
Shoppen

Hamburg is een waar shoppingparadijs, je vind er leuke boetiekjes, grote modeketens en exclusieve winkels. In de binnenstad vind je vooral bekende winkelnamen zoals de H&M en grote warenhuizen, vooral in de autovrije Spitalerstrasse en de Mönckebergstrasse. In de straat Neuer Wall vind je de winkels van top designers als Armani, Dior en Gucci.
In St. Pauli moet je in de Markstrasse zijn, een straat vol met hippe boetiekjes. Je kunt hier voor weinig geld leuke kleding en accessoires kopen. Er zijn ook heel wat winkeltjes die kunstvoorwerpen verkopen.

Musea

Musea zijn ook een belangrijke bezienswaardigheid in Hamburg. Meer dan 50 musea verrijken Hamburg met een overvloed aan informatie, beleving- en leermogelijkheden. Van het Museum für Kunst und Gewerbe via de bijzondere tentoonstellingen in het Bucerius Kunst Forum tot en met het Miniaturwunderland – een wereld van modelspoorwegen in de Speicherstadt. Van de ontdekking van het onzichtbare, het Ernst-Barlach-Haus of de Hamburg Dungeon biedt Hamburg kunst zonder grenzen.
Architectuur

De oude binnenstad is voor veel toeristen al een attractie op zich. Er zijn vele bezienswaardigheden, het bekendste zijn wel het Chilehaus en de Kontorhäuser (koopmanskantoren) aan de Burchardplatz. Maar het meest karakteristieke gebouw van Hamburg is de St. Michaelis kerk. Dit is het belangrijkste barokke kerkgebouw van Noord-Duitsland en heeft ook de grootste torenklok van Duitsland, met cijferbladen die een omvang hebben van meer dan 24 meter. Op de toren van 132 meter heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook het grootste historische pakhuiscomplex ter wereld, De Speicherstadt, moet je gezien hebben.

de St. Michaelis kerk heeft de grootste torenklok van Duitsland, met cijferbladen die een omvang hebben van meer dan 24 meter.

Belangrijkste bezienswaardigheden van Hamburg op een rij

  • Hamburger Kunsthalle
  • Het Alstermeer
  • Lange Reihe
  • Miniatur Wunderland
  • Reeperbahn
  • Speicherstadt
  • St. Michaeliskirche
  • Vismarkt
  • Neuer Wall

Bezienswaardigheden in de wijken van Hamburg

In de binnenstad van Hamburg vind je vele historische gebouwen, zoals de St. Michaeliskerk en het Stadshuis en kun je genieten van de natuur aan de Alstermeren. Maar er is meer te zien dan alleen het centrum van de stad. In de wijk St. Pauli vind je het interessante Museum voor de Hamburgse Geschiedenis met de grootste stadshistorische collectie van Duitsland en je kunt naar de populaire vismarkt gaan op zondagochtend. De wijk St. George biedt enkele van de belangrijkste musea de stad, het Museum für Kunst und Gewerbe en de Hamburger Kunsthalle. Ook in het havengebied is genoeg te zien, zoals Speicherstadt, het grootste pakhuizencomplex ter wereld.

Het havengebied van Hamburg heeft het grootste pakhuizencomplex van de wereld