Feitentabel

Kom allerlei handige feiten te weten over Hamburg, zoals het inwonersaantal en de afstand tot Nederland.

Horeca

In en rondom het centrum zijn diverse goedkope hotels te vinden, maar ook in de populaire wijken St. Georg en St. Pauli is het goed toeven. In heel de stad zijn er meer dan 4000 restaurants te vinden, van restaurants met plaatselijke keuken tot Afrikaans en Chinees. Het beste kun je gaan stappen langs de Reeperbahn in de wijk St. Pauli, in een van de vele uitgaansgelegenheden zoals cafés en clubs.
Achtergrond

Kom alles te weten over de interessante achtergronden van de stad: de geschiedenis van Hamburg, hoe staat het met de economie van Hamburg, wat zijn typische gerechten van Hamburg, welke leuke evenementen zijn er, waaruit bestaat de flora en fauna, hoeveel inwoners heeft Hamburg en hoe wordt deze bestuurd.

Klimaat

Het klimaat van Hamburg is een mild maritiem klimaat. In de winter schommelt de temperatuur rond het vriespunt, de warmste maanden van het jaar, juli en augustus, hebben een gemiddelde temperatuur rond 19°C. De meeste neerslag valt ook in de zomer, maar juni is dan weer de zonnigste maand van het jaar.

Praktisch

Waar moet je rekening mee houden als je een stedentrip maakt naar Hamburg? Je vindt hier allerlei praktische informatie die je nodig hebt op vakantie. Zoals informatie over taal, financiën, gezondheid, agenda en evenementen, douane en overnachten in Hamburg.