Natuur

In Hamburg zijn een aantal plekken waar je de drukte van de stad kunt ontsnappen en genieten van de natuur. Een van de meest bezochte parken van Hamburg is het Alsterpark. Op de anderhalf kilometer lange promenade en de gazons kun je genieten van de natuur. Hier kan je boten huren en vanuit de cafeetjes genieten van een uitzicht op de Alster.
Midden in de stad ligt een prachtig groen recreatiegebied: Planten und Blomen. Het is een botanische tuin met vele exotische bloemen en planten, zo is er ook een enorme Japanse tuin.
Bij mooi weer kun je op de grasvelden van het Stadtpark genieten van de zon, ook is er een openluchtzwembad.
Flora & Fauna

Hamburg is een groene stad, langs brede avenues van de stad staan vele grote bomen. De flora van Hamburg bestaat verder voornamelijk uit de bloemen en planten die in de stadsparken groeien. Vlakbij de stad ligt het nationale park Hamburgisches Wattenmeer. Dit is een beschermd gebied van circa 12.000 ha. Waddenlandschap.

Er zijn niet veel dieren in Hamburg te vinden. De stad staat wel bekend om de mooie zwanen die in de Binnenalster zwemmen. Het nationale park Hamburgisches Wattenmeer is een broedplaats voor grote kolonies zeevogels.