Het Weer

Hamburg is gelegen in het noorden van Duitsland en kent vergelijkbaar met Nederland een mild maritiem klimaat. Door de ligging van de stad vlak bij de kust van Duitsland ondervindt het weer veel invloed vanaf zee. De zee temperatuur zorgt ervoor dat er bijna geen extreme weersituaties voorkomen in Hamburg, de winters zijn mild en de zomers betrekkelijk koel. In de wintermaanden december tot en met februari schommelt de gemiddelde temperatuur in Hamburg rond het vriespunt. In de zomermaanden juli en augustus komen de hoogste temperaturen in Hamburg voor van gemiddeld 19 °C. Juni is de warmste maand van Hamburg.

Neerslag

Wat neerslag betreft is het weer in Hamburg ook vergelijkbaar met het weer in Nederland. De meeste neerslag is te verwachten in de zomer maanden juli en augustus. In de wintermaand valt er geregeld neerslag in de vorm van sneeuw, die dankzij temperaturen rond het vriespunt geregeld blijft liggen. Het weer met de minste neerslag in Hamburg valt te verwachten in februari.

Beste reistijd

Wat het weer in Hamburg betreft zijn de maanden mei tot en met september de beste maanden om op vakantie te gaan. Het weer wordt dan bepaald door aangename temperaturen en een frisse zee bries.

De zee temperatuur zorgt ervoor dat er bijna geen extreme weersituaties voorkomen in Hamburg, de winters zijn mild en de zomers betrekkelijk koel.