Hamburg in het kort

Hamburg is een metropool in het noorden van Duitsland met maar liefst 1.7 miljoen inwoners. De belangrijkste delen van de stad liggen rondom waterplas de Binnenalster. Je komt hier winkelstraten, horeca, parken en wandelpromenades tegen. Ook bekende historische bezienswaardigheden, zoals het Hamburger Rathaus en de St. Michaeliskirche liggen er in de buurt.

Hamburg staat bekend om zijn mooie theaters, zoals het Staatsoper, waar de mooiste voorstellingen plaatsvinden. De wijken St. Pauli en St. Georg zijn ook erg leuk. Hier vind je de leukste boetiekjes en je kunt er interessante musea bezoeken. Als je van uitgaan houdt moet je zeker naar de Reperbahn gaan in St. Pauli, dit is een straat vol cafés en trendy clubs die geen sluitingstijd kennen!

Als je van shoppen houdt ben je in Hamburg ook op de ideale bestemming! In de designerstraat Neuer Wall of in een van de grote winkelcentra kijk je je ogen uit. Een stedentrip naar Hamburg is dus een ideale combinatie van uitgaan, shoppen en cultuur!
Statistieken

Grootte 755,264 km2
Taal Duits
Valuta Euro
Vliegtijd 1 uur
Tijdsverschil geen verschil met Nederland
Inwoners 1,763 miljoen

 

Klimaat

Het klimaat van Hamburg is een mild maritiem klimaat. In de winter schommelt de temperatuur rond het vriespunt, de warmste maanden van het jaar, juli en augustus, hebben een gemiddelde temperatuur rond 19°C. De meeste neerslag valt ook in de zomer, maar juni is dan weer de zonnigste maand van het jaar.